Seitan: Angajatii de la stat ar putea cumula din nou pensia cu salariul de la 1 ianuarie 2011

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 18:16
1205 citiri
Seitan: Angajatii de la stat ar putea cumula din nou pensia cu salariul de la 1 ianuarie 2011

Angajatii de la stat ar putea cumula din nou pensia cu salariul de la 1 ianuarie 2011, restrictia impusa de Guvern in acest moment fiind luata pentru a face economii pentru o perioada limitata, a declarat miercuri ministrul muncii, Mihai Seitan, citat de NewsIn.

"Aceasta este o situatie temporara luata de noi, intrucat Romania se afla in criza. Dupa depasirea acestei perioade, angajatii de la stat vor putea cumula pensia cu salariul", a precizat Seitan.

Guvernul a decis sa ia aceasta decizie dupa ce FMI a cerut Romaniei reducerea cheltuielilor pentru a se incadra in deficitul bugetar convenit.

Prevederile actului normativ ii vizeaza pe pensionarii proveniti din cadrele militare si functionarii publici cu statut special din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, pensionarii sistemului de asigurari sociale al avocatilor, pensionarii sistemelor proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege si beneficiarii pensiilor de serviciu, stabilite prin legi speciale sau statute profesionale.

Executivul estima anul trecut ca va economisi la bugetul de stat de 60 milioane lei in 2009 si 65 milioane lei in 2010 prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru bugetarii care castiga mai mult decat salariul mediu pe economie. 

#seitan, # pensie, # salariu, # bugetari , #stiri FMI