Seitan: Legile de austeritate asumate de Guvern ar trebui sa fie "in functiune" pana pe 15-20 iunie

Luni, 31 Mai 2010, ora 17:56
1718 citiri
Seitan: Legile de austeritate asumate de Guvern ar trebui sa fie "in functiune" pana pe 15-20 iunie

Ministrul muncii, Mihai Seitan, a declarat luni ca, potrivit estimarilor, legile de austeritate asumate de Guvern, ar trebui sa fie "in functiune" pana pe 15-20 iunie, in termenul convenit cu FMI, precizeaza Mediafax.

"Procedura parlamentara care a fost lansata (…) prevede niste termene foarte clare pana cand urmeaza sa obtinem amendamente, pe care le luam in consideratie sau nu, sa ne prezentam ultima varianta de legi cu amendamente introduse, sa se petreaca perioada pana la care se poate introduce motiune de cenzura, exista un termen daca dupa ce se aproba, sa zicem legile, adica nu se aproba motiunea de cenzura, se poate face un atac la Curtea Constitutionala… Deci eu cred ca pana in mijlocul lunii, in partea a doua a lunii iunie, 15-20, sa avem legile acestea in functiune, deci sa le putem aplica si sunt in termen cu FMI, BM si UE", a declarat ministrul Mihai Seitan.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, la Realitatea TV, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume peste o saptamana raspunderea in Parlament pe legile care contin masurile de austeritate.

Proiectele de legi pentru care Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea au sosit, luni dimineata, la Parlament, a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Ea a precizat ca Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se vor reuni in sedinta, marti, la ora 13.30, pentru a stabili procedura pe care o vor urma aceste legi.

Guvernul a adoptat, duminica, proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, pentru care isi va angaja raspunderea in Parlament.

PSD a anuntat deja ca va depune motiunea de cenzura dupa asumarea raspunderii Guvernului.

PNL a anuntat ca, desi nu este de acord cu anumite elementele din textul pe care l-a redactat PSD, va vota in favoarea motiunii de cenzura.

De asemenea, PSD a anuntat ca, daca motiunea de cenzura va fi respinsa de Parlament, va ataca la Curtea Constitutionala pachetul de legi propus de Guvern.

#austeritate guvern seitan asumare motiune cenzura , #stiri FMI