Serbia are nevoie de 1,5 mld euro pentru acoperirea deficitului bugetar

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 13:48
1326 citiri
Serbia are nevoie de 1,5 mld euro pentru acoperirea deficitului bugetar

Serbia va cere credite de pana la 1,5 miliarde euro de la diferite institutii financiare internationale, pentru a putea face fata deficitului bugetar, a spus miercuri premierul sarb Mirko Tvetkovici, scrie AFP.

"Serbia are nevoie de o suma de pana la 1,5 miliarde euro pentru acoperirea deficitului bugetar", a declarat premierul.

"Acesti bani vor fi oferiti de institutiile financiare internationale, de bancile comerciale si de Uniunea Europeana", a adaugat oficialul, citat de agentia Beta.

Insa pentru a obtine aceste imprumuturi, "Serbia trebuie sa ajunga la o intelegere cu Fondul Monetar International (FMI)", a adaugat acesta.

Serbia a solicitat de la FMI un credit pe doi ani, in valoare de 3 miliarde euro, cu 50% mai mult decat in planul initial, pentru a sustine sistemul financiar, a declarat luni ministrul sarb al economiei, Mladjan Dinkic.

In discutiile cu FMI ce au inceput luni, Serbia incearca sa renegocieze un acord de 520 milioane dolari incheiat in luna noiembrie, concentrandu-se asupra protejarii rezervelor valutare.

"Imprumutul FMI va fi important pentru increderea natiunii in sistem", a spus Dinkic.

Serbia estimeaza ca FMI va accepta un deficit fiscal mai mare, de cel putin 3% din PIB, in urcare fata de nivelul de 1,75% stabilit in cadrul ultimului acord stand-by.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Serbia, #FMI, #deficit, #bugetar, #salarii , #stiri FMI