Sindicatele au discutat cu FMI despre privatizarea companiilor de stat

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 13:34
1393 citiri
Sindicatele au discutat cu FMI despre privatizarea companiilor de stat

Blocul National Sindical a discutat cu delegatia FNI despre problemele de pe piata energiei, privatizarea companiilor de stat si reintegrarea somerilor pe piata muncii, conform Medifax.

Dumitru Costin, presedintele BNS, a precizat ca sindicatele au discutat din nou cu reprezentantii FMI despre piata energiei in ceea ce priveste atragerea investitiilor, reformarea acesteia si protejarea "consumatorului vulnerabil", ambele parti constatand ca Guvernul "trage de timp" in ceea ce priveste privatizarea managementului la aceste companii.

Liderul Blocului National Sindical (BNS) a spus ca s-a luat din nou in discutie problema consumatorului vulnerabil.

Eliminarea subventiilor fara a rezolva acesta obligatie pe care Romania o are, de a defini notiunea si de a stabili masuri de protectie sociala pentru acesta, va face ca in continuare consumatorii casnici si intreprinderile mici si mijlocii sa plateasca facturi mai mari decat trebuie.

Costin a adaugat ca aceste probleme ar fi trebuit rezolvate de mult timp, BNS atragand atentia in cazul acestora inca din 2008.

"Daca nu vom defini consumatorul vulnerabil, asa cum ne obliga Uniunea Europeana, si in aceasta iarna populatia Romaniei si intreprinderile mici si mijlocii vor plati in continuare facturi mai mari decat trebuie. Energia care ar fi trebuit sa se duca spre consumatorul vulnerabil o iau altii si o revand", a subliniat Costin.

O misiune comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale este prezenta incepand de miercuri la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv,

#fmi, #delegatie fmi, #sindicat, #privatizare, #companie stat, #somer , #stiri FMI