Sindicatele vor avea acces la proiectul legii salarizarii in sectorul bugetar saptamana viitoare

Miercuri, 12 August 2009, ora 13:49
1364 citiri
Sindicatele vor avea acces la proiectul legii salarizarii in sectorul bugetar saptamana viitoare

Sindicatele vor intra in posesia proiectului legii salarizarii in sectorul bugetar asumata politic la inceputul saptamanii viitoare, a declarat, miercuri, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, citat de NewsIn.

"La inceputul saptamanii viitoare vom avea acces la proiectul legii salarizarii in sectorul bugetar asumata politic", a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin. Acesta a precizat ca Guvernul a convenit cu FMI si Banca Mondiala ca indicatorul de referinta sa fie salariul minim pe economie.

Referindu-se la salariul minim, Dumitru Costin a subliniat ca acesta trebuie sa creasca si in conditiile de criza. "Nu este posibil ca in anul de gratie 2009 recompensa in bani pentru munca prestata sa nu acopere subzistenta individului", a declarat liderul BNS.

Premierul Emil Boc a declarat sambata, la inceputul sedintei extraordinare de Guvern, ca proiectul de Lege privind salarizarea in sistemul bugetar trebuie adoptata fara amanarea termenelor propuse, care ar putea fi chiar devansate.

Guvernul s-a reunit sambata pentru a discuta pe marginea proiectului Legii salarizarii unice, sedinta anuntata miercuri de premierul Emil Boc, care a precizat ca nu a cerut FMI amanarea termenului de finalizare a actului normativ.

"Am cerut expres sa se mentina termenul din octombrie pentru finalizarea si adoptarea acestei legi, nu am cerut prelungirea termenului", a declarat Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

In acordul cu FMI, termenul pentru finalizarea legii unice a salarizarii este 31 octombrie 2009. Termenul limita pentru finalizarea legii unitare a pensiilor din sistemul public este stabilit pentru finalul acestui an. 

#proiect, # salarizare, # lege, # FMI , #stiri FMI