Slovacia nu vrea sa ajute Grecia

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 14:22
1373 citiri
Slovacia nu vrea sa ajute Grecia

Noua sefa a guvernului slovac, liberala Iveta Radicova, in functie din 8 iulie, nu vrea ca tara sa finanteze ajutorul pentru Grecia, relateaza RIA Novosti, conform NewsIn.

"Pozitia Ministerului de Finante, a mea si a partidului meu ramane neschimbata: ne opunem categoric ajutarii Greciei", a spus ea, citata de EUObserver.

UE si FMI au infiintat un Fond european de stabilitate financiara destinat sustinerii unui stat in dificultate, adica Grecia.

In valoare de 750 miliarde de euro, Fondul este format dintr-un aport al FMI si sume din partea celor 16 membre ale zonei euro.

Cea a Slovaciei - membra a zonei din 2009 - este de 800 milioane de euro.

La intalnirea cu Radicova, la 13 iulie, la Bruxelles, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a spus ca Bratislava trebuie sa respecte angajamentele fata de Grecia asumate de guvernul slovac precedent.

Presedintele consiliului ministrilor de finante din zona euro si premier luxemburghez, Jean-Claude Juncker, a mers si mai departe, spunand ca partenerii Slovaciei vor fi obligati sa constranga noile autoritati ale tarii sa ajute financiar Atena.

#slovacia, #grecia, #ajutor, #financiar , #stiri FMI