Stolojan: riscam deprecierea leului

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 22:17
1456 citiri
Stolojan: riscam deprecierea leului

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca Guvernul Croitoru trebuie aprobat de Parlament, in caz contrar misiunile FMI si CE nu vor putea discuta cu un guvern cu puteri depline, Romania riscand deprecierea monedei nationale.

"Guvernul pe care premierul desemnat Croitoru il va prezenta Parlamentului pentru investire ar trebui aprobat de parlamentari, deoarce este in interesul direct al romanilor si al Romaniei.

Misiunile FMI, ale Comisiei Europene, ale Bancii Europene care vor veni in Romania pentru a observa valoarea modului in care isi respecta angajamentele legate de acordul de imprumut de 22 de miliarde de euro sunt importante si ele trebuie sa se incheie cu succes", a spus Stolojan, referindu-se la votul pe care Parlamentul urmeaza sa il dea noului Executiv propus de Lucian Croitoru.

Stolojan a aratat ca Romania si-a indeplinit angajamentele la sfarsitul lunii septembrie, dar este important ca aceste misiuni sa se vada cu un "Guvern care are deplinatatea puterilor de a-si asuma responsabilitati", pentru ca se pot discuta eventuale modificari ale ale acordului de imprumut in functie de evolutia economica din prezent si viitoare.

In plus, a spus Stolojan, institutiile europene doresc un angajament politic fata de proiectul de buget pe anul viitor, care sa se incadreze in parametrii conveniti cu FMI si CE.

"Un vot pentru Guvern inseamna un vot pentru interesele Romaniei si ale romanilor, unul impotriva, iresponsabilitatea celor doua partide, PSD si PNL, si o iresponsabilitate care s-ar putea concluziona cu probleme serioase pentru romani, deprecierea monedei nationale, in conditiile in care Guvernul nu trece si misiunile de evaluare ajung la concluzia ca nu pot sa inchida aceste negocieri cu Guvernul Romaniei, pentru ca nu va avea puteri depline", a explicat prim-vicepresedintele PDL. 

#curs, #fmi, #guvern, #stolojan, #valutar , #stiri FMI