Strauss-Kahn: discutiile dintre membrii FMI privind repartizarea puterii sunt dure

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 00:32
1054 citiri
Strauss-Kahn: discutiile dintre membrii FMI privind repartizarea puterii sunt dure

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat vineri ca discutiile intre statele membre privind repartizarea puterii in institutia financiara si nivelul ratelor de schimb valutar sunt dure, potrivit Mediafax.

"Nu este un secret ca discutiile sunt dure intre statele membre", a afirmat Strauss-Kahn intr-un discurs in fata sesiunii plenare anuale a FMI.

Statele membre ale FMI trebuie sa ajunga rapid la un acord asupra a doua probleme de organizare a institutiei. Prin revizuirea cotelor, discutata de peste un an, urmeaza sa se stabileasca ce contributii trebuie sa aiba fiecare din cele 187 de state membre, respectiv dreptul de vot care le revine.

Termenul limita este stabilit pentru sfarsitul lunii ianuarie.

Cealalta problema, care trebuie rezolvata pana la sfarsitul lunii octombrie, pentru a se evita o criza, este repartizarea posturilor din consiliul director al FMI, unde Statele Unite si tarile emergente considera ca europenii sunt reprezentati excesiv.

Strauss-Kahn, care a avertizat anterior ca planeaza "un razboi al valutelor", a cerut din nou tarilor emergente sa faca eforturi pentru a participa la reechilibrarea economiei mondiale prin aprecierea monedelor lor. 

#strauss-kahn, #fmi, #schimb valutar , #stiri FMI