Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Strauss-Kahn: Situatia economica mondiala ramane extrem de ingrijoratoare

Strauss-Kahn: Situatia economica mondiala ramane extrem de ingrijoratoare

Situatia economica mondiala, ce prezinta riscuri de recesiune in 2009, ramane extrem de ingrijoratoare si dificila, a estimat astazi directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

"Situatia este extrem de ingrijoratoare si dificila. Reprezinta primul regres economicdupa 50 de ani de crestere mondiala", a spus Strauss-Khan, referindu-se la previziunile FMI, ce presupun o recesiune mondiala in 2009, cu o scadere a produsului intern brut (PIB) intre 0,5% si 1%.

"Exista posibilitatea de revenire in 2010, insa asta depinde de anumite conditii", precum si implementarea unor politici curajoase de catre guverne, a adaugat Strauss-Khan, cu ocazia unei reuniuni a Biroului International al Muncii (BIT).

Seful FMI a subliniat ca trebuie sa actionam imediat pentru redresarea cererii, in contextul in care politicile monetare si-au atins limitele.

FMI a estimat in 19 martie ca produsul intern brut mondial ar putea inregistra in acest an prima comprimare de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, situata intr-un culoar cuprins intre -0,5% si -1%.

Fondul a estimat ca economiile dezvoltate vor intra "intr-o recesiune profunda" in acest an, cu o comprimare a produsului intern brut de 2,6% in Statele Unite si de 5,8% in Japonia, care se confrunta cu "un risc accentuat" de deflatie.

Economia zonei euro ar putea scadea cu 3,2% in acest an.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3902 ori
Citeste mai multe despreeconomie zona euro crestere mondiala FMI