SUA sare in ajutorul Europei. Vezi ce strategie au americanii pentru a salva zona euro

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 20:21
5696 citiri
SUA sare in ajutorul Europei. Vezi ce strategie au americanii pentru a salva zona euro

SUA vrea sa devina un partener active in eforturile de a pune pe picioare din punct de vedere financiar Europa, a declarat pentru CNBC, secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner.

In opinia acestuia, FMI are resurse importante pentru a finanta un dispozitiv asemanator cu cel care a ajutat institutiile americane sa depaseasca criza din 2008-2009.

"Cu ajutorul FMI, SUA va juca un rol foarte importanta. Ne bucuram sa vedem ca FMI continua sa joace acest roL in sustinerea unui strategii sustenabile care sa ajute Europa sa iasa din criza datoriilor.

Geithner a refuzat sa ofere o solutie in cazul Greciei, precum si in cazul altor tari care ar avea nevoie de ajutor financiar.

"O regula importanta in managementul unei crize este sa te asiguri ca nivelul resurselor este mai mare decat potentialul de care ai nevoie pentru a face fata crizei.

Daca obtii increderea pietelor, atunci acestea vor avea motivatia de a acorda imprumuturi, de a investi si de a avea mai mare in aceste tari europene", a mai subliniat secretarul general al Trezoreriei SUA.

Pana saptamana viitoare, FMI ar trebui sa aiba o strategie mai cuprinzatoare pentru problemele europenilor sis a puna in aplicare planului la summit-ul G20, care incepe pe 3 noiembrie.

In opinia lui Geithner, amenintarea unei recesiuni majore a scazut, ceea ce simplifica situatia.

"Ingrijorarile care au planat cu privire la faptul ca lumea ar putea fi implicate intr-un nou tsunami financiar, s-au retras", sublinieaza acesa.

Geither a declarat ca este constient de protestele pe scara larga care au impanzit Wall-Street-ul, insa administratia va lua masuri pentru a raspunde preocuparilor legate de dezechilibrele economice.

"Este un sentiment general in toata tara de ingrijorare cu privire la economia SUA care nu se dezvolta mai rapid, somajul care se mentine la o scara ridica, iar veniturile care nu cresc.

Oamenii trebuie sa stea linistiti. Guvernul actioneaza pentru a adduce lucrurile pe drumul cel bun", a mai precizat secretarul general al Trezoreriei SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#criza datorii europa, #fmi, #interviu timothy geithner, #somaj sua, #sua, #trezorerie sua , #stiri FMI