Tanasescu: Finantatorii externi sunt alaturi de Romania in procesul revenirii economice

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 13:26
1577 citiri
Tanasescu: Finantatorii externi sunt alaturi de Romania in procesul revenirii economice

Unii directori FMI au spus ca masura cresterii TVA ar putea sa aiba un efect negativ asupra ratei inflatiei, dar, in acelasi timp au admis ca sunt masuri corective care consolideaza anvelopa fiscala a Romaniei, a declarat sambata Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, citat de NewsIn.

"Mesajul Fondului de astazi este un mesaj pozitiv, care imbunatateste perceptia despre Romania pe pietele internationale.

Mesajul principal este acela ca finantatorii externi sunt alaturi de Romania in acest proces al revenirii la crestere economica", sustine Tanasescu.

"Au fost unii directori care au aratat ca introducerea acestor masuri, in special a cresterii TVA, ar putea sa aiba un efect negativ asupra ratei inflatiei, asupra procesului de revenire la crestere economica, dar in acelasi timp au subliniat ca sunt masuri corective care consolideaza anvelopa fiscala a Romaniei," a declarat Tanasescu in cadrul unui interviu la Radio Romania Actualitati.

"Cred ca mesajul pe care, astazi, directorul executiv al board-ului l-a dat Romaniei este un mesaj, daca vreti, de solidaritate fata de eforturile pe care romanii si, sigur, tara le face in aceste momente", a mai spus Tanasescu.

El spune ca Fondul a incurajat autoritatile sa continue programul de consolidare fiscala in acest an si in anii care urmeaza.

"Fondul a tinut sa sublinieze faptul ca reformele structurale, accelerarea implementarilor, reprezinta cheia intr-o recuperare cat mai rapida a economiei romanesti", spune Tanasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#tanasescu, # fmi, # finantatori, # externi , #stiri FMI