Tanasescu: FMI ne va da a sasea transa de imprumut

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 10:59
1227 citiri
Tanasescu: FMI ne va da a sasea transa de imprumut

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat joi seara, la The Money Channel, ca mesajul primit la Washington cu privire la Legea pensiilor este acela ca ea a fost aprobata de Parlament si, de aceea, discutiile de vineri vor conduce la eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut, conform NewsIn.

Conducerea executiva a Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, in urma caruia ar putea decide eliberarea celei de-a sasea transe de imprumut, in valoare de 900 milioane de euro.

"Mesajul primit la Washington este ca Legea pensiilor a fost apobata de Parlament.

Institutia nu este cea care intervine in problemele domestice ale acestei tari. Cele doua actiuni proritare se considera indeplinite, FMI va lua in discutie eliberarea transei pentru Romania.

Discutiile vor fi bune, din ce am discutat cu cei din board exista o sustinere a Romaniei in acest sens. (…).

Boardul va avea o actiune pozitiva maine (vineri, n.r.), cred ca va exista o aprobare, banii vor fi pusi la dispozitia Romaniei saptamana viitoare, suma va intra integral la BNR", a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a adaugat ca exista si semne de ingrijorare pe care membrii boardului o au fata e problema arieratelor si a sfatuit Guvernul sa ia masuri pentru ca stocul arieratelor sa scada mai accelerat.

El a adaugat ca, daca se va decide ca Legea pensiilor este neconstitutionala si nu va fi adoptata, se vor relua discutiile dintre Fond si Romania, pentru a completa aceasta problema, Legea pensiilor fiind una absolut necesara, in ciuda faptului ca este una nepopulara.

"Legea vine si face o tranzitie pe termen mediu. Aceasta lege nu se opereaza de maine poimaine, face un cadru pentru anii care urmeaza, pentru ca in cinci - sase ani, fondul de pensii sa nu mai fie deficitar. E clar ca aceasta lege este imperios necesara pentru sanatatea finantelor publice si a fondului de pensii", a explicat Tanasescu.

Daca Romania va obtine vineri aviz favorabil, FMI va elibera cea de-a sasea transa, in valoare de 900 de milioane euro,din acordul de finantare semnat in primavara anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#fmi, #imprumut, #romania, #tanasescu , #stiri FMI