Tanasescu: FMI nu spune Guvernului cum sa recalculeze pensiile militare

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 11:03
1361 citiri
Tanasescu: FMI nu spune Guvernului cum sa recalculeze pensiile militare

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat marti la RFI ca problema pensiilor militare trebuie privita din toate perspectivele, nu doar din punct de vedere al economiilor care se fac la buget, iar FMI nu spune Guvernului cum sa recalculeze pensiile, anunta NewsIn.

Potrivit lui Tanasescu, dincolo de declaratiile politice ale Puterii si criticile Opozitiei, problema de fond este daca e nevoie de o asemenea recalculare si daca ea va avea efect.

"Jocul politic este un joc care intotdeauna speculeaza anumite lucruri ce nu sunt foarte bine comunicate, nu sunt foarte bine implementate, ale Puterii.

Se intampla in orice tara din lume, nu numai in Romania. Problema de fond este cu totul si cu totul alta: daca este nevoie de o asemenea recalculare, daca si are un efect important si sigur, privit intr-o perspectiva mai larga, care ar fi de fapt solutia pe termen lung in acest caz.

Eu cred ca analiza trebuie facuta in acest sens si apoi trebuie dat un raspuns asupra unei decizii viitoare privind aceasta problema.

Se fac niste economii la buget, sigur. Trebuie privite insa toate aspectele legate de acest proces al recalcularii, nu numai acest aspect al economiilor care se fac la buget", a spus reprezentantul Romaniei la FMI.

Mihai Tanasescu a precizat ca FMI nu spune Guvernului cum sa recalculeze pensiile militarilor.

"Fondul Monetar International nu intra in asemenea amanunte, nu este cel care spune cat trebuie sa fie concediul maternal sau cum trebuie calculata sau recalculata o pensie. Stabilim anumite tinte, stabilim anumite principii, iar implementarea apartine in exclusivitate autoritatilor...

Ceea ce cred insa este ca in momentul de fata, prelungirea acestei perioade (de recalculare a pensiilor militare, n.r.) poate sa duca la o clarificare a modului de calcul si asupra necesitatii acestei probleme foarte importante pentru o categorie importanta de pensionari din Romania", a mentionat Tanasescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #guvern, #pensii militare, #tanasescu , #stiri FMI