Tanasescu: Nu e un capat de tara daca nu se respecta intocmai calendarul FMI

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 10:13
1229 citiri
Tanasescu: Nu e un capat de tara daca nu se respecta intocmai calendarul FMI

Romania ar putea scapa "nepedepsita" de Fond chiar daca va incalca acordul. Misiunea oficiala a FMI care este deja la Bucuresti va verifica nu doar indicatorii economici, ci si daca Romania mai vrea bani de la Washington si Bruxelles sau nu.

 

"Nu e un capat de tara daca nu se respecta intocmai calendarul FMI. Acordul este in vigoare si va fi in vigoare. Daca ar fi existat reactii negative nu ar fi venit misiunea la Bucuresti. Exista un acord si acesta este cu Romania", ne-a declarat oficialul FMI.

In ceea ce priveste scopul vizitei oficiale a Fondului, fostul ministru de Finante spune ca acesta este atat verificarea respectarii acordului din punct de vedere economic, respectiv al indicatorilor economici, cat si reconfirmarea factorilor decizionali privind asumarea ducerii pana la bun sfarsit a acestei intelegeri financiare.

Motivul principal al necesitatii renegocierii acordului, masura anuntata pentru prima data de catre presedintele Traian Basescu la inceputul acestei saptamani, ar putea fi neadoptarea la timp a pachetelor de legi cerute de FMI si posibilul esec al masurii de reducere a cheltuielilor bugetare prin trimiterea in vacanta fara plata a bugetarilor din Romania pentru 10 zile.

"Legea privind cele 10 zile de concediu fara plata al bugetarilor este in momentul de fata la Curtea Constitutionala (CC). Exista astfel doua variante: fie va fi declarata constitutionala, si va fi pusa in practica, fie va fi declarata neconstitutionala. In cazul din urma, cel mai probabil se vor cauta alte metode pentru a obtine acelasi rezultat.

 

#acord, #bugetari, #cheltuieli, #concediu, #fmi, #tanasescu , #stiri FMI