Tanasescu: Romania nu mai are nevoie de resurse de la FMI

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 22:30
1344 citiri
Tanasescu: Romania nu mai are nevoie de resurse de la FMI

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca Romania nu mai are nevoie de resurse de la Fondul Monetar International (FMI), insa trebuie sa-si creeze propriile parghii ca sa poata accesa bani de pe pietele interne si externe, informeaza NewsIn.

"As vrea sa subliniez ca aceasta viitoare cooperare (cu FMI, n.r.) nu va avea la baza un nou imprumut. Romania nu mai are nevoie de resurse de la Fondul Monetar International, Romania nu se va imprumuta de la Fondul Monetar International. Romania trebuie sa-si creeze parghiile proprii ca sa poata accesa bani de pe pietele interne si externe", a mentionat Tanasescu.

El sustine ca acordul Romaniei cu FMI si Comisia Europeana trebuie sa reprezinte "o ancora de credibilitate", astfel incat costurile acestor imprumuturi sa aiba o tendinta descrescatoare in urmatorii ani.

Intrebat care ar fi principala discutie pe care si-o doreste FMI peste cateva zile la Bucuresti, Tanasescu sustine ca discutiile se vor axa pe doua paliere.

"Primul palier este legat de acordul actual si de modul in care au fost atinse tintele la sfarsitul lunii septembrie, iar al doilea palier vizeaza discutiile preliminare privind un nou tip de cooperare dintre Romania pe de o parte, Fondul Monetar International si Comisia Europeana pe de alta parte", a mai spus reprezentantul Romaniei la FMI. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#acord, #bani, #fmi, #parghii, #tanasescu , #stiri FMI