Tariceanu: Nu avem nevoie de ajutorul FMI!

Vineri, 13 Martie 2009, ora 09:03
1741 citiri
Tariceanu: Nu avem nevoie de ajutorul FMI!

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, la Baia Mare, ca Romania nu are nevoie de un acord cu Fondul Monetar International, insa guvernantii vor sa gaseasca un scut care sa ii ,,fereasca politic" de scaderea credibilitatii in fata electoratului.

Fostul premier al Romaniei a mai spus ca primul-ministru Emil Boc are nevoie de acest scut, pentru ca nu are curaj de a explica populatiei ca nu se pot pune in aplicare promisiunile electorale si ca e nevoie de luarea unor masuri nepopulare.

,,Din punct de vedere al bugetului trebuie sa recunoastem ca nu este nevoie de un imprumut de la FMI. Sunt depasiti de situatie, sunt fricosi, li se pare pare ca actuala criza nu are solutii si atunci vor sa gaseasca un scut, care sa ii fereasca si politic, in cazul in care va fi necesara abordarea unor masuri nepopulare."

"Noi am avut curajul sa spunem ca nu putem majora salariile profesorilor, nu pentru ca nu vrem, ci pentru ca economia nu suporta. Domnul Boc nu are curajul sa spuna aceste lucruri, el vrea sa gaseasca un tap ispasitor, sa spuna facem aceste lucrrui pentru ca ne-a cerut FMI-ul. Eu cred ca ar fi o chestie de barbatie", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

El a mai declarat ca, in cazul in care ar fi fost premier, ar fi apelat la institutiile europene, pentru ca Romania este membra a Uniunii Europene.

"Si eu as fi spus foarte clar ca nu are ce sa caute aici FMI, pentru ca suntem membri ai Uniunii Europene. Daca avem nevoie de ajutor, am fi putut discuta aceste lucruri cu institutiile europene. FMI este recunoscut pentru asistenta acordata tarilor din lumea a treia", a mai spus Tariceanu. 

#tariceanu, #FMI, #parlament, #boc, #premier , #stiri FMI