Traian Basescu primeste, joi, delegatia FMI

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 09:12
1488 citiri
Traian Basescu primeste, joi, delegatia FMI

Presedintele Traian Basescu primeste joi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

O delegatie a Fondului Monetar International condusa de Erik de Vrijer se afla de marti la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si progresele facute in reformele structurale, vizita urmand sa se incheie pe 14 noiembrie, au declarat surse oficiale citate de Agerpres.

Board-ul FMI a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, cea de-a sasea revizuire a acordului preventiv cu Romania in urma careia a disponibilizat o noua transa, in valoare de 430 milioane DST (drepturi speciale de tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

In urma disponibilizarii noii transe din acordul de supraveghere preventiva incheiat cu FMI, resursele la dispozitia Romaniei se ridica la 2,64 miliarde DST (3,2 miliarde euro si 4,1 miliarde dolari). Valoarea totala a acordului este de 3,6 miliarde de euro.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la Fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizita FMI Romania, #FMI intalnire Basescu, #FMI discutii Basescu , #stiri FMI