Transporturile si administratia publica, blocate de o noua greva in Grecia

Joi, 08 Iulie 2010, ora 11:41
1126 citiri
Transporturile si administratia publica, blocate de o noua greva in Grecia

Transporturile maritime, feroviare si aeriene sunt paralizate joi in Grecia, din cauza unei noi greve organizate in semn de protest fata de reforma pensiilor si masurile de austeritate adoptate de autoritatile de la Atena, informeaza Mediafax.

Mai mult de 80 de zboruri interne si internationale au fost anulate, iar alte 110 au fost amanate, ca urmare a protestului controlorilor de trafic aerian si a grevei de 24 de ore a angajatilor din aviatia civila.

Toate navele au ramas la chei, iar companiile maritime i-au avertizat pe turistii care urmau sa plece catre insulele grecesti ca toate cursele de joi vor fi amanate pentru vineri.

Anuntata inca de saptamana trecuta, dinaintea adoptarii in Parlament a unei ample reforme a pensiilor, care prevede cresterea varstei de pensionare la 65 de ani, cea de-a sasea greva generala organizata incepand din februarie perturba si traficul feroviar, complet blocat in cursul zilei de joi.

Miscarea de protest afecteaza si transportul urban la Atena, dar si activitatea administratiei, a spitalelor si a companiilor publice, precum si a presei.

Greva a fost organizata la apelul a doua mari centrale sindicale - GSEE pentru sectorul privat si Adedy pentru functionarii publici - si al Frotnului sindical comunist Pame, care a convocat si manifestatii la Atena si in alte orase.

In afara cresterii varstei de pensionare, de la 60 la 65 de ani, reforma - adoptata miercuri seara de Parlamentul de la Atena - prevede si scaderi ale pensiilor, in medie cu 7 la suta.

Masurile de austeritate au fost adoptate de guvernul socialist la solicitarea UE si FMI, in schimbul unui ajutor financiar masiv, in valoare de 110 miliarde de euro, pentru o perioada de trei ani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva, # grecia, # masuri, # austeritate , #stiri FMI