Turcia vrea un acord cu FMI

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 11:10
1310 citiri
Turcia vrea un acord cu FMI

Turcia vrea sa-si asigure un acord cu Fondul Monetar International (FMI) si spera ca discutiile in acest sens sa se incheie rapid, a declarat vicepremierul turc, Cemil Cicek, citat de Reuters.

 

Vrem sa ajungem la un acord daca acesta este conform cu propriile noastre conditii. In prezent, au loc discutii. Speram sa ajungem la un rezultat in cel mai scurt timp", a afirmat Cicek, citat de agentia nationala de presa din Turcia, informeaza Mediafax.

Autoritatile de la Ankara vor mai degraba o intelegere care sa "acrediteze" Turcia pe langa FMI, si mai putin una de acces la finantare, a precizat el.

Ultimul acord, care asigura finantare de zece miliarde de dolari, a expirat in mai 2008, iar investitorii au sperat la asigurarea unui nou pachet de pana la 50 de miliarde de dolari. Guvernul turc a respins, insa, conditiile cerute de Fond.

 

Un ziar local a indicat saptamana trecuta ca premierul turc, Tayyip Erdogan, a transmis partidului din care face parte ca FMI a acceptat termenii prezentati de Turcia pentru un imprumut. Un oficial al partidului a declarat doar ca discutiile continua.

#turcia, #acord, #fmi , #stiri FMI