Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ucraina ar putea primi 2,8 mld dolari de la FMI

Ucraina ar putea primi 2,8 mld dolari de la FMI

Ucraina si Fondul Monetar International (FMI) au ajuns la un acord care ar trebui sa permita deblocarea a 2,8 miliarde dolari dintr-o linie de credit, a spus seful misiunii FMI la Kiev, scrie AFP.

Ceyla Pazarbasioglu, sefa delegatiei FMI in Ucraina, a spus ca va recomanda la urmatorul consiliu al guvernatorilor ca viitoarea transa pentru Ucraina sa se ridice la 2,8 miliarde dolari.

FMI-ul a fost de acord anul trecut cu un program de creditare de 16,4 miliarde dolari pentru Ucraina, ca parte a unui plan de ajutorare a statului in contextul crizei financiare.


Banca Mondiala estimeaza ca fostul stat comunist se va confrunta in acest an cu o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 9%, dupa o crestere economica de 2,1% in 2008.


Cresterea economica a Ucrainei a fost de circa 7% pe an, incepand din 2000, si a incetinit anul trecut la 2,1%.


Pentru 2009, guvernul prevede oficial o crestere a PIB-ului cu 0,4%, in timp ce expertii independenti estimau in februarie o comprimare de cel putin 5%.


In contextul crizei economice globale, Ucraina a solicitat in martie un nou imprumut de un miliard dolari de la Banca Mondiala, pentru sustinerea programului de dezvoltare, conform cotidianul Pravda. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1015 ori
Citeste mai multe desprecreditare fmi miliarde ucraina