Ucraina si FMI, in discutii pentru un potential imprumut

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 19:13
1406 citiri
Ucraina si FMI, in discutii pentru un potential imprumut

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat vineri ca va trimite saptamana viitoare o delegatie in Ucraina pentru reluarea discutiilor privind un acord stand-by pentru un imprumut, scrie Reuters.

FMI-ul a fost de acord anul trecut cu un program de creditare de 16,4 miliarde dolari pentru Ucraina, ca parte a unui plan de ajutorare a statului in contextul crizei financiare.

Organizatia i-a acordat Ucrainei acces rapid la prima transa, dar furnizarea completa a fondurilor a fost suspendata din cauza unor divergente cu privire la un program de reforma.

Delegatia FMI-ul a parasit Kievul in februarie, fara a ajunge la un acord cu oficialii ucrainieni privind a doua transa a banilor, estimata la 1,84 miliarde dolari, si nu a fost fixata o data privind reluarea discutiilor.

FMI-ul a anuntat printr-un comunicat ca a primit "asigurari solide din parte presedintelui si premierului, privind intentiile celor doi de a obtine aprobarea Parlamentului, in saptamana 13-17 aprilie, in ceea ce priveste inaintarea unor legi pentru consolidarea pozitiei financiare a fondului de pensii si a companiei Naftogaz.

#imprumut, #acord, #FMI, #fond de pensii, #reforma, #criza financiara , #stiri FMI