UE promite 610 milioane de euro Ucrainei

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 13:11
1045 citiri
UE promite 610 milioane de euro Ucrainei

Uniunea Europeana va aloca 610 milioane de euro ajutor suplimentar Ucrainei, daca aceasta va relua negocierile cu Fondul Monetar International privind ultima transa a imprumutului convenit, suspendata de FMI, a declarat marti comisarul pentru extindere Stefan Fule, citat de RIA Novosti.

"In conditiile in care Kievul accepta sa faca reformele necesare, Uniunea Europeana este dispusa sa ii ofere o sustinere concreta.

De exemplu, daca Ucraina onoreaza din nou intelegerile cu FMI, privind imprumutul stand-by, Uniunea Europeana ii va acorda un ajutor macroeconomic suplimentar, cu o suma totala de 610 milioane de euro", a afirmat Fule la o reuniune a Comisiei de cooperare parlamentara UE-Ucraina, organizata la Bruxelles.

In toamna anului 2008, Fondul Monetar International a luat decizia de a acorda Ucrainei un credit de sustinere de circa 17 miliarde de dolari.

Ucraina a primit trei transe, in valoare totala de 10,425 miliarde de dolari.

Cea de a patra, de peste trei miliarde de dolari, ar urma sa fie deblocata in noiembrie 2009, dar partea ucraineana a incalcat o parte dintre angajamentele luate fata de FMI, ceea ce a determinat Fondul sa isi suspende cooperarea cu Kievul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#ue, #ucraina, #fmi , #stiri FMI