Ungaria nu are nevoie de un nou acord cu FMI

Miercuri, 25 August 2010, ora 16:49
1065 citiri
Ungaria nu are nevoie de un nou acord cu FMI

Ungaria nu are nevoie de un nou acord de finantare cu Fondul Monetar International (FMI), iar discutiile planificate pentru ultima parte a anului vor reprezenta o evaluare obisnuita, care se realizeaza in cazul tuturor statelor membre FMI, a anuntat, miercuri, ministerul Economiei de la Budapesta intr-un comunicat preluat de Mediafax.

Anterior, un purtator de cuvant al Ministerului Economiei a confirmat informatiile aparute in presa ca Ungaria este pregatita sa reia in toamna discutiile cu FMI, intrerupte in iulie, fara a oferi alte detalii.

"Ungaria nu a accesat, incepand din iulie 2009, noi fonduri din imprumutul disponibil de la FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

Statul este capabil sa se finanteze singur si intentioneaza sa se bazeze pe pietele financiare si in perioada urmatoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Reuters.

Guvernul considera ca un nou imprumut de la FMI nu va fi necesar, a adaugat institutia.

"Pe aceste baze, nu a fost si nu va fi nevoie de un nou acord de imprumut, astfel ca discutiile planificate pentru toamna acestui an nu au ca scop semnarea unui nou acord stand-by", potrivit comunicatului.

Forintul s-a depreciat cu aproximativ 0,4% in raport cu euro dupa anuntul institutiei.

Reprezentantii FMI si ai UE au suspendat in iulie discutiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban, referitoare la evaluarea programului de finantare de 20 de miliarde de euro, dupa ce nu au reusit sa ajunga la un acord privind tintele bugetare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ungaria, # acord, # fmi , #stiri FMI