Ungaria vrea sa foloseasca fondurile ramase de la FMI si UE pentru a ajuta debitorii ipotecari

Luni, 28 Iunie 2010, ora 17:21
1057 citiri
Ungaria vrea sa foloseasca fondurile ramase de la FMI si UE pentru a ajuta debitorii ipotecari

Ungaria vrea sa foloseasca fondurile de sase miliarde de euro ramase din acordul in valoare de 20 de miliarde de euro incheiat cu FMI si Uniunea Europeana (UE) pentru a ajuta datornicii cu imprumuturi ipotecare aflati in dificultate, potrivit cotidianului Magyar Hírlap, citat de Portfolio, precizeaza Mediafax.

Guvernul vrea sa finanteze Compania Nationala pentru Administrarea Activelor pentru a sprijini datornicii cu probleme financiare. Astfel, datornicii care nu-si mai pot plati ratele la banci vor deveni chiriasi in propriile locuinte in loc de a fi evacuati.

In Ungaria exista aproximativ 90.000 de datornici cu imprumuturi ipotecare in valuta cu restante mai mari de 90 de zile, potrivit publicatiei cu profil financiar Portfolio, iar compania de administrare a activelor ar urma sa achizitioneze proprietatile acestora.

Autoritatile de la Budapesta intentioneaza sa ceara acordul FMI, in aceasta saptamana, pentru a folosi fondurile ramase din acordul incheiat cu institutia internationala si UE, iar legislatia corespunzatoare ar putea fi aprobata de Parlament in toamna.

#imprumuturi ipotecare debitori rate ungaria , #stiri FMI