Urban despre OUG 50: FMI apara interesele bancherilor

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 10:45
1716 citiri
Urban despre OUG 50: FMI apara interesele bancherilor

Senatorul PDL Iulian Urban scrie pe blogul sau ca faptul ca FMI conditioneaza acordarea urmatoarei transe de o anumita forma a OUG 50/2010 este "un santaj pe fata", opinand totodata ca FMI nu este decat "un fond privat" care apara doar interesele bancherilor, potrivit NewsIn.

"Mi se pare un santaj pe fata....Ce treaba are FMI cu implementarea directivei europene? S-au dus bancile cu spaga la ei si gata, deja FMI-ul si niste vanduti catre banci de parlamentari fac lobby pentru banci?

La furtul pe fata de pana acum al bancilor n-a luat nimeni atitudine, orice stat de drept ar fi reglementat activitatea bancara dar nu, la noi au furat pana n-au mai putut, iar acum, cand UE le impune niste reguli decente pentru protectia consumatorilor se dau de ceasul mortii...", spune pedelistul, acuzand din nou unii parlamentari ca apara interesat, in schimbul altor lucruri, interesele bancherilor.

"FMI si dl. Franks se fac ca nu stiu de comisionul de acordare credit ? Este ilegal. Nicaieri in Europa nu se percepe ! La un credit de 50.000 euro, acest comision este de aproximativ 2000 euro, pe care ii dai in ziua in care iei creditul. Si se aplica doar in Romania !

Asta este doar unul din miile de abuzuri la care sunt supusi clientii romani care iau bani la dobanzi astronomice (cu DAE intre 9% - 20%) la credite de 30 de ani , in timp ce in Europa unele state au impus bancilor sa nu perceapa DAE mai mare de 5% populatiei.

FMI nu avea nevoie sa ia spaga pentru a se implica.Se implica fiindca FMI este un fond privat alcatuit tot din bancheri", isi continua acuzele senatorul.

Urban face totodata un apel catre factorii responsabili sa nu cedeze presiunilor FMI.

"Anunt pe aceasta cale faptul ca am avut discutii cu conducerea ANPC si le-am cerut sefilor acestei institutii sa ramana fermi pe pozitiilor lor de adoptare de catre Camera Deputatilor a formei OUG 50 din 2010 asa cum a iesit din Guvern.

Le-am cerut sa nu cedeze presiunilor pentru ca au sustinerea mea si a enorm de multi alti senatori si deputati care-i sustin si care nu vor accepta ca FMI sa ne dicteze faptul ca trebuie sa lasam ca 8 milioane de romani cu credite la banci sa ramana prizonieri ai unor contracte ce contin clauze aberant.

#urban, #fmi, #bancheri, #oug, #50, #transa , #stiri FMI