Vezi cati bugetari trebuie sa plece, pentru respectarea cerintei FMI

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 22:55
1392 citiri
Vezi cati bugetari trebuie sa plece, pentru respectarea cerintei FMI

Numarul de angajati din sectorul bugetar a scazut, la 31 octombrie 2010, la 1,291 milioane persoane, astfel ca Guvernul estimeaza ca se va incadra cu siguranta in limita de personal convenita cu FMI pentru anul viitor, de maximum 1,29 milioane angajati, afirma premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

Acesta a declarat ca cifra privind numarul de bugetari inregistrata la finalul lunii octombrie i-a fost confirmata joi de catre Ministerul Finantelor.

Potrivit premierului, numarul de bugetari a scazut de la 1.350.000 angajati in luna iulie la 1.340.000 persoane in luna august, la 1.316.000 salariati in luna septembrie si la 1.291.517 bugetari in luna octombrie.

"Cu siguran?? ne vom incadra in limita de personal de 1.290.000 bugetari stabilit? pentru anul viitor", a spus Boc.

La finele acestui an, numarul angajatilor in sectorul bugetar trebuie sa coboare la 1,29 milioane, conform intelegerilor anterioare cu FMI.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a declarat recent ca in decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajati in sectorul public, astfel ca disponibilizarile din acest an ar trebui sa se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari. El a mentionat ca trebuie disponibilizati 26.000 de angajati in perioada septembrie-decembrie pentru a se ajunge la 1,29 milioane de salariati.

Scrisoarea suplimentara convenita cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie releva angajamentul Guvernului de a continua in 2011 reducerea numarului de angajati in sectorul public, "printre altele" mentinand politica de angajare doar a unei persoane pentru sapte posturi eliberate.

Premierul Emil Boc a declarat, in urma cu o saptamana, ca politica de baza a Guvernului pentru reducerea in continuare, in 2011, a numarului de personal in sectorul public va avea in vedere disponibilizarile naturale realizate prin pensionare, incetarea amiabila a raporturilor de munca si plecarea angajatilor la studii in strainatate.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#angajati, #sector bugetar, #FMI, #bugetari, #salariati , #stiri FMI