Videanu: bugetarii ar trebui sa accepte reducerea salariilor, din solidaritate

Marti, 11 Mai 2010, ora 10:52
1655 citiri
Videanu: bugetarii ar trebui sa accepte reducerea salariilor, din solidaritate

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, considera ca angajatii din companiile de stat ar trebui sa accepte o reducere a salariilor, din solidaritate, si apreciaza ca orice venit trebuit impozitat, precizeaza Mediafax.

"Desi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii in companiile de stat, eu cred ca ar trebui cu totii sa fim solidari si sa facem cu totii un efort. Probabil ministerul de Finante va gasi o solutie", a declarat Videanu, marti, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca va dona o parte din salariu, daca in mod oficial se va pune problema aplicarii unui principiu al solidaritatii, prin care angajatii din companiile de stat sa plateasca o taxa de solidaritate.

"Salariul meu este public, nu am niciun fel de problema. Nu as vrea sa fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problema intima a fiecaruia. Daca oficial se pune problema donarii, o voi face, sigur", a spus Videanu.

El a adaugat ca Romania trebuie sa intre intr-o noua era a raportului dintre cetateni si stat, astfel ca orice venit sa fie impozitat.

"Trebuie sa intram intr-o noua era a impozitarii. Orice venit va trebui sa se impoziteze, astfel ca sarcina fiscala sa nu se puna pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toti sa contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscala sa stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi sa nu fie impozitate", a continuat Videanu.

#videanu, #bugetari, #reducere, #salarii , #stiri FMI