Videanu sprijina ideea unui acord al partidelor privind relatia cu FMI

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 16:26
1691 citiri
Videanu sprijina ideea unui acord al partidelor privind relatia cu FMI

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a apreciat, joi, ca Fondul Monetar International este indreptatit sa ceara un acord al partidelor politice asupra relatiei cu Fondul in conditiile in care Romania trece printr-o perioada de incertitudine politica.

Adriean Videanu a afirmat ca sprijina ideea unui acord al partidelor privind relatia cu FMI. "Daca Fondul Monetar International insista, eu cred ca au dreptate pentru ca este o perioada de alegeri, nu se stie ce va fi dincolo de 6 decembrie. E un lucru firesc pentru ca FMI face acorduri cu Romania, nu cu un guvern sau altul. Este acordul cu Romania si atunci, daca partidele politice isi prezinta o anumita opinie, sigur, si FMI isi poate nuanta atitudinea fata de Romania", a declarat ministrul Economiei, joi, dupa audierea sa in comisiile parlamentare.

Videanu a spus ca o delegatie guvernamentala va avea joi o noua runda cu discutii cu reprezentantii Fondului, ministrul sustinand ca majoritatea angajamentelor luate de partea romana au fost indeplinite.

"Foarte multe, aproape toate din angajamentele noastre sunt indeplinite. Sunt cele care tin de zece zile pe care le stiti foarte bine (concediul fara plata pentru bugetari-n. red.) si de pachetul de legi care deocamdata n-a intrat in putere, cum se spune. Poate ca numai acele lucruri pot face obiectul negocierii cu FMI. Guvernul si-a facut datoria. Urmeaza ca, eventual daca Parlamentul nu rezolva, sa rezolvam celelalte aspecte", a mai spus Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, # acord, # partide, # videanu , #stiri FMI