Videanu: TVA nu ar trebui redusa

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 01:08
1611 citiri
Videanu: TVA nu ar trebui redusa

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat sambata ca TVA nu ar trebui redusa, insa, "odata ce raul s-a produs" prin majorarea acesteia, s-ar putea discuta despre scaderea altor taxe, inclusiv a cotei unice, acest lucru depinzand insa de negocierea cu FMI, informeaza Newsin.

"Majorarea TVA produce efecte in primele trei-patru luni de zile. (...) Din punctul meu de vedere odata ce raul s-a produs revenirea la diminuarea TVA-ului nu cred ca este o masura corecta.

Din punctul meu de vedere daca tot produce raul, si-l produce in primele patru, cinci, sase luni de zile in ceea ce inseamna inflatia, parerea mea este ca daca ai o rezerva trebuie sa umbli la scaderea altor taxe", a declarat Videanu la Realitatea TV, precizand ca acest principiu este cel avut in vedere de Guvern.

De asemenea, ministrul a precizat ca "punctul central" in politica fiscala a PDL este cota unica.

"Cota unica ramane. Asupra cuantumului cotei unice primul ministru este cel care va anunta in momentul in care Guvernul va lua o decizie legat de noua filosofie fiscala de care avem nevoie.

PDL nu renunta la cota unica, cuantumul e o chestiune care se poate discuta, depinde de negocierea cu FMI", a mai afirmat Videanu.

Intrebat daca va fi scazuta sau majorata cota unica, ministrul a afirmat laconic: "Aici putem discuta, daca sa o mai reducem, daca nu. Depinde de ce spatiu avem".

Totodata, el a precizat ca in comparatie cu TVA care nu afecteaza firmele, deoarece acestea isi deduc cheltuielile pentru TVA, cota unica este o taxa directa. 

#videanu, #tva, #cota unica , #stiri FMI