Videanu vrea stergerea datoriilor CNH si Termoelectrica

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 15:53
1518 citiri
Videanu vrea stergerea datoriilor CNH si Termoelectrica

Ministerul Economiei va purta discutii cu FMI si Comisia Europeana, pentru stergerea datoriilor Companiei Nationale a Huilei (CNH) si ale Termoelectrica, a declarat miercuri ministrul economiei, Adriean Videanu, in cadrul audierilor Comisiei pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor, relateaza NewsIn.

"Am discutat si cu Ministerul Finantelor Publice si elaboram un document, pentru a rezolva problema datoriilor", a afirmat Videanu.

CNH si Termoelectrica sunt singurele companii care au datorii, din structura celor doua companii care au rezultat in urma restructurarii sectorului energetic.

"In ceea ce priveste structura acestor datorii, 54% reprezinta penalitatile de intarziere, din cauza unui sistem anchilozat in timp", a mai spus Videanu.

Adriean Videanu a anuntat miercuri componenta celor doua companii rezultate in urma restructurarii sectorului energetic.

Astfel, in componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat miercuri ministrul Adriean Videanu, in cadrul audierilor de la Comisia de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#datorii, #fmi, #penalitati, #restructurare , #stiri FMI