Videanu: Vreau sa fiu "un ministru al patronilor"

Marti, 23 Martie 2010, ora 23:00
1565 citiri
Videanu: Vreau sa fiu "un ministru al patronilor"

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, marti, ca vrea sa fie "un ministru al patronilor", pentru ca acestia isi asuma riscuri, si va crea in cadrul institutiei pe care o conduce un consiliu consultativ format din reprezentanti ai patronatelor.

"Am luat in aceasta saptamana decizia de a avea, in Ministerul Economiei, un consiliu consultativ format din reprezentanti ai structurilor patronale. Vreau sa fiu un ministru al patronilor, pentru ca dumneavostra va asumati riscuri", a spus Videanu, intr-o alocutiune adresata reprezentantilor Asociatiei Patronale a Investitorilor Italieni din Romania.

Videanu a adaugat ca este optimist ca in trimestrul al doilea al acestui an Romania va inregistra o usoara crestere economica comparativ cu trimestrul al doilea al anului 2009. "Romania se apropie rapid de recastigarea investments grade", a spus Videanu.

Agentiile de rating S&P si Fitch au scos Romania, in toamna anului 2008, din categoria "investements grade" (risc redus pentru investitii). Moody's este singura mare agentie de evaluare care nu a retrogradat calificativul tarii in categoria "junk".

Videanu a afirmat ca semnale pozitive pentru cresterea economiei sunt succesul emisiunii de eurobonduri de un miliard de euro si indeplinirea obligatiilor asumate de Guvern fata de Fondul Monetar International.

Ministrul a precizat ca in aceasta perioada consumul de electricitate in sectorul industrial, pe care il vede drept un indicator al evolutiei economiei, creste lunar cu 3-4%. "Din punctul meu de vedere partial lucrurile au fost rezolvate.

Nimeni in lume nu s-a incumetat sa puna diagnosticul crizei si sa incerce sa gaseasca o solutie. (...) Guvernul a reusit, intr-un an turbat, sa realizeze 100% angajamentele fata de FMI. Comenzile noi in industrie au crescut cu circa 17%.

Industria este motorul cresterii economice in viitor", a spus Videanu. El a afirmat ca ar fi fost "o drama" daca leul s-ar fi devalorizat cu 30-40%, iar Romania ar fi intrat "intr-o spirala inflationista" ale carei efecte ar fi fost imposibil de estimat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#comert, #economie, #ministru, #patroni, #videanu , #stiri FMI