Videanu: vrem sa crestem salariul minim si sa reducem CAS

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 00:50
1086 citiri
Videanu: vrem sa crestem salariul minim si sa reducem CAS

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat ca democrat-liberalii au in vedere cresterea salariului minim, dar in acelasi timp reducerea CAS si a cotei unice, urmand ca masurile sa fie validate in mod oficial dupa discutiile cu finantatorii internationali, informeaza Newsin. 

Videanu a criticat duminica masurile propuse de PSD in programul de guvernare aprobat in congresul extraordinar de sambata si a precizat ca si PDL are in vedere cresterea salariului minim, dar cu reducerea CAS, astfel incat sa aiba masura sa aiba un "efect zero" asupra mediului de afaceri.

De asemenea, Videanu a fost intrebat despre afirmatia sefului statului referitoare la faptul ca scaderea cotei unice nu ar fi o solutie in acest moment, chiar daca PDL urmareste sa initieze aceasta masura, iar liderul PDL a replicat ca punctele de vedere nu sunt foarte diferite.

Totusi, in momentul in care a fost intrebat daca PDL are in vedere scaderea cotei unice si a contributiilor sociale, Videanu a raspuns: "la nivel de principiu da".

"Detaliile o sa vi le prezint. Vreau sa spun ca pe aceasta tema ne-am consultat si cu FMI, si cu ceilalti actori importanti, urmand ca in masura in care delegatia tehnica a FMI vine la Bucuresti sa facem simularile simultane si sa le ne putem valida previziunile si noi si dansii legate de aceste masuri", a spus prim-vicepresedintele PDL refuzand sa dea alte detalii pe acest subiect. 

Discrepanțele aduse de creșterea salariului minim pe economie. Angajații care vor fi dezavantajați
Discrepanțele aduse de creșterea salariului minim pe economie. Angajații care vor fi dezavantajați
Salariul minim pe economie urmează să crească, de la 1 iulie 2024, la 3.700 lei brut. Acest lucru înseamnă că venitul minim garantat se va apropia și de ceea ce cere directiva europeană...
#videanu, #crestere, #salariu minim, #cas , #stiri FMI