Viktor Orban: nu este problema FMI cum vom atinge tinta de deficit

Marti, 27 Iulie 2010, ora 15:50
1109 citiri
Viktor Orban: nu este problema FMI cum vom atinge tinta de deficit

Primul ministru ungar a declarat marti ca tara sa va atinge tinta de deficit bugetar de 3,8% din PIB si ca metodele prin care se va atinge respectiva tinta nu sunt problema Fondului Monetar International, informeaza cotidianul online Portfolio.hu, informeaza NewsIn.

"Cu privire la starea actuala a bugetului, organizatiile internationale sunt foarte optimiste - putin mai optimiste decat mine - estimand un deficit bugetar de 4,1% din PIB pana la sfarsitul anului. Eu nu sunt atat de optimist. Dar diferenta de 0,3% nu este atat de grava. Vom reusi sa facem fata acestei situatii", a declarat Viktor Orbán.

Primul ministru ungar a adaugat ca nu este deloc ingrijorat de efectele noii taxe aplicate sistemului bancar asupra activitatii de creditare si ca Uniunea Europeana va stabili un deadline comun pentru toate statele membre in ceea ce priveste reducerea deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut.

Orbán a accentuat ideea ca Ungaria va atinge tinta de deficit de 3,8% din PIB pentru acest an si ca FMI nu are nicio autoritate asupra metodelor folosite pentru atingerea acesteia.

"Daca Ungaria ajunge la o intelegere, adera la conditiile acesteia, dar nu va lasa pe nimeni sa intervina dincolo de scopul respectivei intelegeri. Nu putem permite nimanui, nici macar FMI-ului - atata timp cat voi ocupa aceasta functie, nu o voi permite - sa isi extinda prerogativele peste cele din contractul semnat cu noi", a declarat Viktor Orbán.

#deficit, #fmi, #tinta, #ungaria , #stiri FMI