Vladescu: Board-ul FMI va discuta vineri revizuirea acordului cu Romania

Marti, 29 Iunie 2010, ora 12:32
1376 citiri
Vladescu: Board-ul FMI va discuta vineri revizuirea acordului cu Romania

Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri revizuirea acordului cu Romania, pentru a vira cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de circa 850 milioane de euro, a declarat, marti, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit Mediafax.

"Board-ul FMI se va intalni pe 2 iulie, strict din motive tehnice, care tin de domniilor lor", a spus Vladescu intr-o conferinta de presa.

Fondul a amanat reuniunea board-ului institutiei in care va fi analizat acordul stand-by cu Romania, programata initial pentru luni, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate propuse de Guvern.

Ulterior, Guvernul a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, pentru reducerea deficitului bugetar.

Romania a incheiat in primavara anului trecut un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI) va sosi la Bucuresti intre 20 si 23 iulie, iar rectificarea bugetara va fi efectuata dupa discutiile cu expertii institutiei financiare internationale, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Misiunea FMI urmeaza sa evalueze criteriile indeplinite de autoritatile romane in primul semestru al anului.

#acord, #deficit, #fmi, #vladescu , #stiri FMI