Vladescu: misiunea de evaluare a FMI, in Romania pe 27-29 aprilie

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 13:13
1271 citiri
Vladescu: misiunea de evaluare a FMI, in Romania pe 27-29 aprilie

Delegatia FMI ce urmeaza a face prima evaluarea trimestriala a Romaniei din acest an va sosi la Bucuresti in perioada 27-29 aprilie si va sta in Romania circa doua saptamani, a anuntat miercuri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.

"Urmatoarea misiune de evaluare a FMI vine in Romania pe 27-29 si va sta circa doua saptamani", a declarat Vladescu, dupa intalnirea cu seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks.

Ministrul Finantelor a discutat cu reprezentantul FMI despre modalitati de crestere a veniturilor bugetare, in contextul in care incasarile la bugetul de stat din primele doua luni au fost sub estimarile initiale.

Marti, Franks declara ca Fondul Monetar International ia in calcul o revizuire usoara a estimarilor privind cresterea economica a Romaniei la urmatoarea evaluare din aprilie, in conditiile in care datele macroeconomice au indicat o evolutie sub asteptari.

"Noi facem reevaluari din trei in trei luni. Vom face o revizuire a previziunilor in trei saptamani, cand va sosi misiunea FMI din nou la Bucuresti.

Este adevarat ca ultimele date macroeconomice sunt usor sub asteptarile noastre", a spus Franks, care a precizat ca schimbarile nu vor fi semnificative.

FMI si Guvernul estimeaza acum o crestere a economiei Romaniei de 1,3% pentru acest an.

Romania a negociat anul trecut un pachet de asistenta financiara de aproape 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si alte institutii financiare pentru a rezista pe perioada crizei. 

#evaluare, #fmi, #misiune, #vladescu , #stiri FMI