Vladescu: Romania va primi la timp transa de la FMI

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 17:17
1322 citiri
Vladescu: Romania va primi la timp transa de la FMI

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat miercuri ca nu are niciun motiv sa se indoiasca ca Romania va primi la timp urmatoarea transa de la FMI daca CCR "va da liber" celor doua Legi care cuprind masurile de austeritate, pentru care a fost sesizata, precizeaza NewsIn.

"Eu sunt optimist, asteptam sa vedem ce se intampla pe 24 (24 iunie, data la care CCR va lua in discutie cele doua Legi n.r.). Daca pe 24 CCR va da liber celor doua Legi, scrisoarea de intentie intra in analiza board-ului (boardul FMI n.r.) pe 28 iunie si nu am niciun motiv sa ma indoiesc de faptul ca Romania va primi transa", a spus Vladescu, intrebat de presa daca urmatoarea transa de la FMI va veni la timp.

Curtea Constitutionala va judeca, in data de 24 iunie, cele patru contestatii trimise de Inalta Curte si de PSD cu privire la neconstitutionalitatea Legilor care contin masurile de austeritate, convenite cu FMI, pentru care Guvernul ?i-a asumat raspunderea in Parlament.

Primul proiect de Lege prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale.

Principala prevedere a celei de-a doua Legi face referire la recalcularea pensiilor speciale.

FMI conditioneaza acordarea urmatoarei transe din imprumut de adoptarea masurilor covenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#transa fmi vladescu conditii , #stiri FMI