Vladescu: Sper ca nu va mai fi nevoie, pe viitor, ca banii de la FMI sa ajunga la buget

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 15:05
1208 citiri
Vladescu: Sper ca nu va mai fi nevoie, pe viitor, ca banii de la FMI sa ajunga la buget

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, vineri, ca jumatate din urmatoarele doua transe de la FMI vor merge catre bugetul de stat, dar spera ca nu va mai fi nevoie de alti bani de la Fond pentru buget pana la finalul acordului.

Intrebat daca, in afara de jumatate din urmatoarele doua transe care urmeaza sa fie eliberate catre buget, Finantele vor mai avea nevoie si de alti bani de la FMI, Vladescu a raspuns ca spera sa nu mai fie nevoie, insa a explicat ca acest lucru nu va insemna o incheiere a acordului, scrie Mediafax.

"Nu vom mai aduce bani la bugetul de stat. Ei vor circula normal, la BNR. Acordul vrem sa il incheiem pana la final, dar sper sa nu mai avem nevoie de o derogare ca sa vina bani la bugetul de stat", a spus Vladescu.

Ministrul a adaugat ca spera, totodata, ca incasarile "sa intre in normalitate", astfel incat Finantele sa se poata finanta coerent, iar cresterea economica sa fie reluata.

"Eu cred ca Romania este intr-o pozitie suficient de buna ca sa poata sa se finanteze independent, dar e foarte bine ca in acest moment avem suportul FMI, pentru ca acest lucru ne mareste credibilitatea si automat ne scade costul", a spus Vladescu.

O misiune a FMI se afla in perioada 20-27 ianuarie in Romania pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro.

#bani, #buget, #fmi, #transe, #vladescu , #stiri FMI