Basescu: Absorbtia fondurilor europene, o conditie pentru scaderea somajului

Vineri, 15 Martie 2013, ora 16:27
1682 citiri
Basescu: Absorbtia fondurilor europene, o conditie pentru scaderea somajului

Nivelul somajului din Romania va fi tinut sub control doar daca Guvernul va reusi sa absoarba fondurile europene, crede presedintele Traian Basescu, care a fost prezent la summitul Uniunii Europene, organizat la Bruxelles.

Seful statului a mai spus, la finalul lucrarilor Consiliului European, ca Romania este obligata sa infiinteze mai multe locuri de munca pentru tineri si ca va aloca, incepand de anul viitor, 140 de milioane de euro in acest scop, conform Agerpres.

"Romania, din circa 650.000 de someri, are aproximativ 170.000 de someri tineri, cu varste pana in 25 de ani. Aici, daca stiti, sunt niste fonduri de garantare, facilitati acordate tinerilor (...). Stiu sigur ca incepand cu 1 ianuarie 2014 avem la dispozitie 140 de milioane de euro de la UE sa cream locuri de munca strict pentru tineri", a afirmat seful statului.

Presedintele a mai aratat ca modernizarea administratiei publice vizeaza debirocratizarea si diminuarea cheltuielilor de functionare a statului, proces pe care si actualul guvern il continua.

In acest context, a reamintit ca ordonanta care permite o singura angajare pentru sapte posturi eliberate in sistemul public a diminuat cu 200.000 numarul angajatilor din sectorul public in 2010-2012.

"Continuarea ei va face sa atingem probabil acel obiectiv de a ajunge cu circa 1,1 milioane de salariati in sectorul public", a spus presedintele.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#absorbtie fonduri europene, #fonduri europene romania, #Basescu summit UE , #Absorbtie fonduri europene