Fonduri europene: Plati de 715 milioane de lei in martie

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 14:10
1544 citiri
Fonduri europene: Plati de 715 milioane de lei in martie

Beneficiarii de fonduri europene incaseaza in aceasta luna banii pe cererile de rambursare restante in valoare de 715 milioane de lei, se arata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Afacerilor Europene.

Sumele achitate in aceasta perioada au fost asigurate dintr-un imprumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie la inceputul lunii martie.

"Autoritatile de Management au platit beneficiarilor facturi restante in valoare de aproximativ 715 milioane de lei pana pe 25 martie, adica aproape 60% din valoarea imprumutului contractat de la Trezorerie.

Vom avea grija ca celelalte cereri de rambursare sa fie achitate cat mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie sa-l depuna angajatii statului, pentru ca intreaga suma imprumutata de la Trezorerie sa fie virata beneficiarilor in aceasta luna", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cele mai mari sume au fost achitate de AM pentru Programul Operational

Regional (POR) - aproape 251 de milioane de lei, AM pentru Programul Operational

Sectorial Mediu - circa 169 de milioane de lei si de AM Programul

Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - aproape 166 de milioane

de lei.

La 28 februarie, rata de absorbtie pentru Programul Operational Regional (POR)- 24,70%, POS Mediu - 10,30%, POSDRU - 11,81%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fonduri europene romania, #absorbtie fonduri europene Romania, #fonduri europene rambusari minister , #Absorbtie fonduri europene