Romania a absorbit 50% fondurile destinate dezvoltarii rurale

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:22
1759 citiri
Romania a absorbit 50% fondurile destinate dezvoltarii rurale

Romania a absorbit aproape 4,6 miliarde de euro din fondurile europene destinate dezvoltarii rurale, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de 50% din fondurile disponibile pana in 2015, a anuntat luni Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Pana in prezent, APDRP a efectuat plati catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in valoare de 4,02 miliarde de euro. Din aceasta suma, 2,29 miliarde de euro reprezinta plati pentru finantarea proiectelor de investitii derulate prin PNDR pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, iar restul, 1,73 miliarde de euro, reprezinta plati directe efectuate catre fermieri.

De asemenea, pe langa aceasta suma, Romania a absorbit initial si 561 de milioane de euro, fonduri care reprezinta avansul acordat de Comisia Europeana in momentul demararii Programului National de Dezvoltare Rurala.

PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala prin PNDR este de 9,67 miliarde de euro, bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat saptamana trecuta ca pune la dispozitia celor care vor sa investeasca in irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare inca 60 milioane de euro, in urma realocarilor financiare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Incepand din 3 septembrie, APDRP primeste cereri de finantare pentru mai multe tipuri de proiecte, valoarea totala a fondurilor nerambursabile disponibile fiind de peste 326 milioane de euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#fonduri europene dezvoltare rurala, #APDRP absorbtie fonduri europene, #Romania absorbtie fonduri europene , #Absorbtie fonduri europene