Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE va aproba proiecte de 900 milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de cale ferata

CE va aproba proiecte de 900 milioane de euro pentru reabilitarea liniilor de cale ferata


Comisia Europeana va aproba, in urmatoarele saptamani, doua proiecte majore care privesc reabilitarea a 110 kilometri de cale ferata, in valoare totala de 900 milioane de euro, a declarat vineri, la Bruxelles, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Alexandru Nazare s-a intalnit, vineri, la Bruxelles, cu comisarul european responsabil cu politica regionala, Johannes Hahn.

In cadrul discutiilor, cei doi oficiali au abordat tema absorbtiei fondurilor europene pentru infrastructura alocate prin Programul Operational Sectorial - Transporturi 2007 - 2013. Comisarul Hahn si ministrul Nazare au trecut in revista progresele importante facute de MTI in cadrul acestui program in 2011, progrese care au generat o crestere de zece ori a ratei rambursarilor de plati de la Bruxelles fata de 2010, analizand in acelasi timp prioritatile MTI pentru 2012 in acest domeniu.

"Am primit vestea buna ca in urmatoarele saptamani vom primi de la Comisia Europeana aprobarea pe alte doua proiecte majore, de data aceasta proiecte care privesc reabilitarea caii ferate. Sunt doua proiecte, Frontiera - km 614 si Simeria - Coslariu, in valoare de peste 900 milioane de euro, pentru reabilitarea a 110 km de cale ferata. Odata cu aprobarea acestor proiecte, vom putea face deja rambursari pentru ca avem contractele semnate sau in faza finala de licitatie", a declarat Alexandru Nazare.

Totodata, ministrul Transporturilor i-a prezentat lui Johannes Hahn situatia privind efectele negative asupra economiei romanesti generate de caderile masive de zapada din ultimele saptamani, Nazare avansand ca solutie utilizarea fondurilor aferente Programului Operational Sectorial - Transporturi pentru achizitia de echipamente si materiale care sa previna repetarea situatiei din ultimele doua saptamani, dar care sa poata fi folosite si in interventiile de deszapezire pe toate modurile de transport.

"Am evaluat impreuna cu domnul comisar Hahn posibilitatea utilizarii fondurilor din POS - T alocate axei prioritare pentru siguranta traficului in vederea dotarii cu echipamente pentru deszapezirea retelei nationale de drumuri nationale si autostrazi si a liniilor de cale ferata", a adaugat Nazare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1489 ori