CEC Bank a acordat credite agricole de 52 mil de lei

Joi, 22 Iulie 2010, ora 11:41
1551 citiri
CEC Bank a acordat credite agricole de 52 mil de lei

CEC Bank a acordat, de la 1 iunie pana in prezent, 32 de credite si scrisori de garantie pentru sectorul agricol, in valoare totala de 52 milioane de lei, a declarat, joi, presedintele institutiei de credit, Radu Ghetea, citat de Mediafax.

"De la 1 iunie am luat decizia sa deschidem in toate sucursalele noastre un birou destinat fondurilor europene, iar rezultatele acestei masuri deja se vad", a spus Ghetea la un seminar.

"Agricultura e o activitate sezoniera. Acordam credite acum, care vor fi rambursate anul viitor. La cinci miliarde lei credite pentru sectorul companiilor, 16-18 % este reprezentat de sectorul agricol, 18% e un procent optim de expunere a noastra pe sectorul agricol. Acordam credite pe termen scurt si foarte scurt. Am acordat credite punte pentru sectorul zootehnic in noiembrie-decembrie, care au fost rambursate in fenruiarie 2010", a declarat Ghetea in cadrul unei conferinte pe teme de agricultura.

El a adaugat ca tot de la 1 iunie CEC Bank are in lucru 230 de proiecte pentru accesarea fondurilor europene din agricultura, cu o valoare totala de 382 milioane de lei.

"Nu toate bancile din Romania sunt dispuse sa acorde credite asa cum am facut-o noi, acordand credite chiar si de 87 de lei. Au fost insa de-a lungul timpului si proiecte de cateva milioane de euro", a afirmat reprezentantul CEC Bank.

Ghetea a mai spus ca de la lansarea accesarii fondurilor europene si pana in prezent, CEC a acordat peste 22.500 de credite pentrru sectorul agricol, cea mai mare parte fiind in domeniul zootehniei.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#agricole, #bank, #cec, #credite , #Accesare fonduri europene