CEC scade dobanda de baza la creditele pentru firme

Luni, 09 August 2010, ora 12:54
1452 citiri
CEC scade dobanda de baza la creditele pentru firme

CEC Bank a redus cu 0,5 puncte procentuale dobanda de baza la creditele in lei acordate firmelor si cu 0,4 puncte sentru finantarile in euro, si a scazut cu un punct procentual rata la imrumuturile de co-finantare pentru proiectele din fonduri europene, informeaza Mediafax.

Astfel, Prime Rate-ul (PR) CEC Bank la creditele in lei devine 9,4% pe an, fata de 9,9%, respectiv 6,5% fata de 6,9% pe an la creditele in euro.

"Consecventa politicii de sustinere a accesarii fondurilor europene, CEC Bank reduce de asemenea, incepand cu 9 august 2010, si dobanda de baza Prime Rate aplicata creditelor din resurse proprii acordate pentru cofinantarea proiectelor de accesare fonduri europene post-aderare, in lei si euro.

Astfel, la toate produsele de creditare in lei oferite persoanelor juridice pentru realizarea proiectelor cu finantare europeana, dobanda de baza se reduce de la 9,9% la 8,9%, iar la creditele in euro, de la 6,9% la 5,9%, scazand cu 1 punct procentual", se arata intr-un comunicat al CEC Bank remis luni agentiei MEDIAFAX.

Incepand din luna iunie, CEC Bank a lansat in Bucuresti si fiecare sucursala judeteana cate un "Birou de Fonduri Europene", prin care banca acorda indrumare si consiliere, promoveaza si vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care au nevoie de cofinantare si doresc sa apeleze la aceste fonduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#cec, #dobanda, #firma, #credite , #Accesare fonduri europene