Guvernul nu are o estimare cu sumele pe care trebuie sa le aloce de la buget pe POSDRU

Marti, 21 Februarie 2012, ora 15:59
1879 citiri
Guvernul nu are o estimare cu sumele pe care trebuie sa le aloce de la buget pe POSDRU

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat ca in prezent nu exista o estimare cu sumele pe care Executivul trebuie sa le aloce de la buget pentru efectuarea de plati pe POSDRU, pana la momentul deblocarii situatiei la CE si nu se stie cate cereri vor fi procesate in acest sens.

"Guvernul este foarte interesat sa fie reluate platile pe POSDRU. Este obiectivul principal in ceea ce priveste fondurile europene", a spus Suciu, precizand ca in neregulile semnalate de catre CE "sunt chestiuni legate de management, nu de plati efectuate in mod gresit".

"Daca pastram aceasta structura pe care merge ministerul Afacerilor Europene si implicit Guvernul, respectiv ca la sfarsitul lunii martie vor fi reluate platile, nu este absolut niciun efort bugetar extraordinar", a explicat purtatorul de cuvant al Executivului. Intrebat despre ce suma este vorba, Suciu a aratat ca deocamdata nu exista o estimare in acest sens, intrucat nu se stie cate cereri vor fi procesate in acest sens.

Intebat cum va afecta economia intreruperea de catre CE a platilor pe POSDRU, purtatorul de cuvant a raspuns ca "daca intreruperea va fi doar pana la sfarsitul lunii martie, efectul va fi zero, pentru ca platile celor care deruleaza aceste programe in acest moment se fac". "Daca perioada va fi de doar trei saptamani, nu va fi nicio problema nici pentru cei care deruleaza, cu atat mai putin pentru economie. Ponderea lor oricum nu este spectaculoasa", a adaugat Suciu.

Autoritatea romana de audit a identificat unele deficiente majore ale sistemului de management si control al POSDRU, fapt ce atrage automat o suspendare temporara a fondurilor pe acest program.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#plati POSDRU, #intrerupere plati POSDRU, #dan suciu purtator cuvant guvern , #Accesare fonduri europene