Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Irimescu: Multi functionari ai Agentiilor de plati cred ca banii de pe subventii sunt ai lor

Irimescu: Multi functionari ai Agentiilor de plati cred ca banii de pe subventii sunt ai lor


Una dintre probleme cu care se confrunta intreprinderile mici si mijlocii din Agricultura este ca lipsa de profesionalism a functionarilor Agentiilor de Plati, a declarat Achim Irimescu, secretarul de stat la Ministerul Agriculturii.

"Foarte multi dintre functionarii nostri incearca sa gasesca motive de blocare a solicitarilor pentru a obtine foloase necuvenite. (...) Anul trecut pentru a nu pierde fondurile a trebuit sa reziliem contracte de peste 800 milioane de euro. Sigur, nu pot fi pusi toti bani acestia pe seama comportamentului functionarilor nostri, dar e clar ca o parte din rezilierea contractelor se datoreaza si relei credinte a functionarilor nostri", a declarat Achim Irimescu in cadrul in cadrul conferintei "SOS-IMM-urile! Ce reprezinta IMM-urile pentru economia Romaniei".

In plus, secretarul de stat a atras atentia asupra lipsei de profesionalism a functionarilor publici din cadrul ministerului Finantelor.

"O sa imi permit sa critic aici Ministerul Finantelor. Anul trecut de exemplu nu am transferat fonduri de 400 milioane de euro catre beneficiari datorita faptului ca Ministerul Finantelor nu a fost in stare sa puna la dispozitie acesti bani. Stim cu totii ca orice ban cheltuit pe fonduri europene inseamna locuri de munca create in mediul rural unde ne confruntram cu mari probleme si incet incet din pacate statul moare", a precizat Irimescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori