Mai sunt doua saptamani pentru accesarea fondurilor europene pe POSDRU. Vezi care sunt axele!

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:36
2496 citiri
Mai sunt doua saptamani pentru accesarea fondurilor europene pe POSDRU. Vezi care sunt axele!
Anul trecut, peste 300 de beneficiari ai POSDRU au participat la un marş de protest pentru blocarea platilor

Autoritatile dau startul la depunerea dosarelor pe cinci din axele Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Sunt pusi la bataie 350 de milioane de euro, iar beneficiarii au doua saptamani la dispozitie pentru a accesa banii europeni.

Conform informatiilor de pe site-ul oficial AM POSDRU, deschiderea sistemului electronic ACTIONWEB, pe care se vor depune dosarele, se va face in data de 17 iunie 2013 orele 10.00 si se va inchide in data de 01 iulie 2013 orele 16.00.

Care sunt axele pe care se pot depune cereri de finantare

Axa 4.1 - "Intarirea capacitatii SPO (ANOFM) pentru furnizarea serviciilor de ocupare" - Durata de implementare a proiectului va fi cuprinsa intre sase si 18 luni. Valoarea totala eligibila a proiectului este cuprinsa intre 500.000 de euro si 3,5 milioane de euro. Alocarea financiara pe aceasta axa este de 70 de milioane de euro. Grupul tinta eligibil cuprinde urmatoarele categorii: Institutii ale Serviciului Public de Ocupare si Personal Propriu al Seviciului de Ocupare.

Axa 4.2 - "Formarea personalului propriu al SPO" - Pe aceasta axa sunt implementate proiecte la nivel national sau multi-regional, punandu-se accent pe promovarea transnationala. Contributia beneficiarului este de 25%, iar proiecte trebuie sa aiba ca grup tinta membrii Serviciului Public de Ocupare. Categoriile de solicitanti eligibili sunt ANOFM si unitatile din subordinea ANOFM - Agentiile Judetene pentru ocuparea Fortei de Munca si Centrele Regionale de Formare Profesionala a Adultilor.

Axa 5.1 - "Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare" - Valoarea totala eligibila a proiectului va fi cuprinsa intre 500.000 si 4 milioane de euro, iar durata de implementare va fi intre 6 si 18 luni. Alocarea totala pentru aceasta axa este de 50 de milioane de euro. Contributia beneficiarului este cuprinsa intre 2 si 9% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.

Axa 5.2 - "Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca" - Alocarea financiara orientativa pentru aceasta axa este de 40 de milioane de euro, iar proiectele pot obtine intre 500.000 si 4 milioane de euro. Beneficiarii trebuie sa vina cu un aport de capital de 5 pana la 14 procente din valoarea totala a proiectului.

Pe lista activitatilor care pot fi finantate prin aceasta axa se numara: furnizare serviciilor de informare si consiliere profesionala, programe de formare profesionala pentru persoanele din mediul rural, pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale si promovarea afacerilor din mediul rural.

Axa 6.3 - " Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii" - CE pune la bataie 40 de milioane de eruo pentru aceasta axa. Proiectele pot primi intre 500.000 si 4 milioane de euro, iar beneficiarul trebuie sa vina cu o contributie cuprinsa intre 2 si 11,22% din valoarea totala a proiectului.

Operatiunile orientative sunt:

1. Programe de calificare si recalificare pentru cresterea abilitatilor si calificarilor femeilor;

2. Programe specifice adresate femeilor interesate de dezvoltarea carierei, inclusiv sprijin pentru initierea unei afaceri;

3. Campanii de sensibilizare si schimb de bune practici in scoli si intreprinderi pentru combaterea stereotipurilor de gen, inclusiv campanii pentru femei, in special pentru femeile din zonele rurale si pentru cele care apartin grupurilor cu nevoi speciale;

4. Programe de sprijin concentrate pe eliminarea stereotipurilor de gen din societate, in special prin mass-media;

5. Furnizarea de sprijin si campanii de constientizare privind promovarea culturii sanatatii, combaterea traficului de fiinte umane, a violentei domestice.

POSDRU finanteaza implementarea de programe si noi servicii de sprijin pentru demararea unei afaceri, dezvoltarea culturii antreprenoriale, a abilitatilor manageriale moderne sau instruirea angajatilor in vederea adaptabilitatii la tehnologii avansate.

Programul este destinat scolilor si universitatilor, furnizorilor de acreditare profesionala, camerelor de comert, sindicatelor si IMM-urilor. In anul 2013 beneficiarii au la dispozitie peste 6,7 milioane de euro. Suma alocata de UE in acest exercitiu financiar pe acest program operational este de 3,4 miliarde de euro.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#fonduri europene POSDRU, #proiecte POSDRU fonduri europene, #axe deblocate POSDRU , #Accesare fonduri europene