Fonduri europene de 10 milioane de euro pentru statii de epurare, in Alba

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 21:01
2279 citiri
Fonduri europene de 10 milioane de euro pentru statii de epurare, in Alba

Doua statii moderne de epurare a apei vor fi construite, in urmatorii doi ani, pentru a deservi populatia din orasele Aiud si Ocna Mures, din judetul Alba, contractul in valoare aproximativ 10 milioane de euro fiind semnat, miercuri, de operatorul judetean de apa.

Potrivit conducerii operatorului judetean de apa, SC Apa CTTA Alba, contractul de executie a statiilor de epurare a apei din Aiud si Ocna Mures are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro si face parte dintr-un proiect amplu, care se afla in implementare in judet si care prevede extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in Alba.

Proiectul are o valoare totala de peste 102 milioane de euro, fiind cofinantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu.

Cele doua statii de epurare a apei vor fi construite in urmatorii doi ani, licitatia pentru realizarea acestora fiind castigata de o firma din Austria.

Statia de epurare din Aiud va deservi aproximativ 24.000 de locuitori, iar cea din Ocna Mures 15.000 de locuitori.

Autoritatile din Alba implementeaza in aceasta perioada un proiect in valoare de peste 102 milioane de euro prin care se va realiza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in mai multe localitati din judet.

Proiectul va fi implementat de catre operatorul Apa CTTA SA Alba in localitatile Alba Iulia, Blaj, Campeni, Ocna Mures, Cugir, Sebes si Aiud.

In cadrul proiectului vor fi executate lucrari ce presupun extinderea conductelor principale de apa pe o lungime de 2,1 kilometri, introducerea unei retele noi de distributie cu o lungime de 13 kilometri, precum si constructia a trei statii de tratare a apei.

De asemenea, vor fi realizati 132 de kilometri de retele de canalizare, vor fi reabilitate pe 16 kilometri retele vechi de canalizare si vor fi amenajate 57 de noi statii de pompare a apei uzate si sapte statii de epurare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#statii epurare fonduri europene, #statii de epurare Alba, #fonduri europene Alba , #Accesare fonduri