Investitie de 8,4 milioane de lei din fonduri europene, pentru un drum spre frontiera ucraineana

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 16:03
1688 citiri
Investitie de 8,4 milioane de lei din fonduri europene, pentru un drum spre frontiera ucraineana

Un drum judetean care face legatura intre DN 17 si Izvoarele Sucevei spre frontiera cu Ucraina a fost modernizat cu fonduri europene in valoare de 8,4 milioane de lei, pe o lungime de 4,7 kilometri, autoritatile sucevene urmand sa acceseze fonduri si pentru traseul pana la frontiera.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Consiliul Judetean (CJ) Suceava, cu o zi in urma a fost receptionat proiectul de modernizare a DJ 175-Pojorata -Izvoarele Sucevei, finantat cu 8,402 milioane de lei prin Programul Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013.

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, sustine ca lucrarile la acest drum sunt de calitate foarte buna si "de referinta" pentru judet, iar structura din beton va permite in perioada urmatoare o utilizare eficienta.

"Aici avem si trafic greu pentru ca este zona de munte, e zona de transport cu gabarit ridicat, insa aceasta combinatie care presupune si santuri de protectie laterala, presupune si structura din beton, ne asigura toate conditiile ca aceasta structura sa poata fi folosita", a declarat Nechifor.

El a mentionat ca CJ Suceava va accesa prin acelasi program european de cooperare cu Ucraina finantare pentru finalizarea modernizarii drumului pana in punctul de frontiera.

"Astazi putem spune cu certitudine ca de la intersectia cu drumul DN17, de la Pojorata spre Izvoarele Sucevei, avem tronson legat, fiind vorba de cateva localitati importante: Pojorata, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulita si Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lasate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din acesti bani care sunt pe legatura cu Ucraina sa putem fructifica o investitie foarte importanta", a precizat Nechifor.

Contractul de finantare a proiectului a fost semnat in martie 2012 de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada Cristian Petrescu si de Gheorghe Flutur, care atunci era presedinte al Consiliului Judetean Suceava.

Lucrarile au fost executate pe o lungime de 4,75 kilometri

Lucrarile au fost executate de firma Transporturi Auto Botosani si au constat in modernizarea drumului pe o lungime de 4,75 kilometri, constructia de santuri cu dale din beton pe o lungime de 4 kilometri, constructia a sase podete si repararea altor zece.

Programul Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013, in valoare de 137 de milioane de euro, a fost lansat in aprilie 2009, iar Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava pentru relatia cu Ucraina si Iasi pentru relatia cu Republica Moldova, gestioneaza implementarea acestui program in cele trei state partenere.

Programul Operational Comun are ca zone eligibile judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea, zonele Odessa si Cernauti din Ucraina si intreg teritoriul Republicii Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#drum judetean, #frontiera Ucraina, #Suceava DN 17 , #Accesare fonduri