POSDRU: Cateva sute de milioane de euro vor fi deblocate in decembrie

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 11:58
1886 citiri
POSDRU: Cateva sute de milioane de euro vor fi deblocate in decembrie

Romania va retrimite Comisiei Europene cererile de decontare aferente Programului Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), dupa auditul din noiembrie, urmand ca in luna decembrie Bruxellesul sa trimita "cateva sute de milioane de euro", a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

"In urma aprobarii ieri (marti - n.r.) a corectiilor financiare solicitate pe POSDRU, in luna noiembrie avem ultimul audit si incepem sa retrimitem cererile de decontare. Cel mai probabil, in luna decembrie primim cateva sute de milioane de euro din programul POSDRU. Este o veste pe care miile de oameni care au accesat acest program o asteptau din luna februarie", a spus Victor Ponta, prezent la Palatul Parlamentului.

Intrebat ce suma este posibil sa fie deblocata in decembrie sau ce procent din platile restante pe POSDRU, Ponta a raspuns ca "in functie de cat timp si ce resurse sunt in fondul social pe acest program".

Guvernul a aprobat un memorandum ce propune masuri referitoare la Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013, documentul preconizand asigurarea fondurilor necesare prin bugetul de stat, in cazul in care, la finalul reverificarilor, se constata diferente intre valoarea corectiei financiare acceptate de Romania si cea a corectiilor individuale care pot fi recuperate de la beneficiari.

Autoritatea de Management va reverifica toate cererile de rambursare care au constituit obiectul corectiei, in scopul recuperarii sumelor identificate ca fiind afectate de nereguli.

Comisia Europeana a informat recent autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca a decis sa presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltare regionala si cresterea competitivitatii economice. Procedura de presuspendare a fost declansata de CE si in cazul POSDRU, la inceputul lunii august. Platile pentru POS Transport si Competitivitate au fost intrerupte de la 1 iulie

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#fonduri europene, #fonduri europene POSDRU, #Ponta fonduri europen , #Accesare fonduri