Victor Ponta: In martie ajungem la zi cu platile pe POSDRU

Marti, 26 Februarie 2013, ora 15:38
2096 citiri
Victor Ponta: In martie ajungem la zi cu platile pe POSDRU

Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) va achita in luna martie toate cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere, a anuntat premierul Ponta.

"Va aduc la cunostinta in mod oficial ca Autoritatea de Management a POSDRU a achitat joi si vineri peste 900 de cereri de rambursare cu o valoare cumulata de peste 330 de milioane de lei, in contul a peste 800 de beneficiari de fonduri europene. De asemenea, in cursul lunii martie a.c., se vor plati toate cererile de rambursare depuse de beneficiari si aflate in intarziere", se arata in scrisoarea semnata de Victor Ponta si trimisa tuturor beneficiarilor contractelor de finantare aferente POSDRU.

Premierul ii asigura pe beneficiari "de vointa politica de Guvernului de a sustine toate proiectele corecte care se deruleaza in prezent si care se vor derula in viitor, atat prin intermediul acestui program operational, cat si prin celelalte programe".

"Achitarea acestor cereri intr-un timp foarte scurt din momentul in care am avut la dispozitie resursele necesare demonstreaza ca Ministerul Fondurilor Europene, nou creat in aparatul Guvernului, impune un mecanism eficient pentru buna implementare a tuturor programelor operationale.

Prioritatea noastra este asigurarea platilor la zi catre toti beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finantate. Este o dovada de respect pentru munca dumneavoastra si de corectitudine inclusiv in raport cu obligatiile contractuale pe care ni le-am asumat", subliniaza Victor Ponta.

El sustine ca prin deblocarea acestor programe rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% in decembrie 2012 la aproape 12% in prezent. Seful Guvernului isi exprima increderea ca acest ritm va creste si mai mult in perioada urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#fonduri europene rambursari, #bani POSDRU Romania, #rambursari POSDRU Romania , #Accesare fonduri